Mie/Noodles

Mie Laksa

Monday, March 07, 2011,10 Comments


Salam, Selamat Hari Senin...
Jumpa lagi dengan saya di blog yang sudah bersawang karena tiada diupdate sekian lama.
Harap maklum deh, sejak tinggal di ibu kota, saya seringnya pulang lepas maghrib, karena nungguin halte bus transjak sepi. Maklum lah, kalo pas jam pulang kantor halte & busnya suka penuh dan ngantrinya seperti ngantri raskin. Bikin males aja deh... hiks.... :(
Nah, kalo dah sampai rumah nih, yang ada mata dah ngantuk, nggak kuat lagi buat masak. Jadi saya cuma masak kalau week end aja, itupun kalau saya nggak males manggil tukang sayur buat belanja. hihihi

Masakan saya kali ini adalah Mie Laksa.
Jangan tanya bumbunya apa, ya. Soalnya saya pake bumbu laksa instant. Tinggal nambahin mie, tahu, sama udang aja, jadi deh... hehehehe




------------------------------------------
kunjungi blog petualangan kuliner saya di http://petualangankulinerku.blogspot.com/

You Might Also Like

10 comments:

  1. salam deetha,
    rindunya kat kamu...
    mie laksa tu...sedapp bangat la..

    ReplyDelete
  2. deetha,
    kalau di sini banyak jenama Instant Mee, cuma tambah air panas saja. Kalau malas, ya makan ini aja.

    ReplyDelete
  3. Salam Deetha,
    la.. mee laksa tu pun dah nampak sedap dah. buat kecur air liur akak. hehe..

    ReplyDelete
  4. salam deetha..
    oo..bz kn?
    kesian penat kn balik kntor time sibuk2..jem lagi..
    sedapp laksa ni!..nk 1 mgkuk

    ReplyDelete
  5. salam rindu deetha...bz pun sempat juga n3 mee ni sedap mkn panas-panas ni.

    ReplyDelete
  6. Salam sayang Deetha...sori akak belum pos lgk buku tu yea..sabar2 eh..byk sgt hal..x sempat nak keluar ke pejabat posto..hehee...buku udah ada...jgn bimbang seh...hehe, muaahh..apapun, akak akan review resepi2 dlm Jelita tu semula soonest possible, ats permintaan adik2 di luar negara jugak...hehe

    ReplyDelete
  7. deeeeettth...gitu dong...jgn ditinggalin blog ini..kitakan pada kangen atuuuhh...

    btw mie laksanya sexy abis dah

    ReplyDelete
  8. yg instant tambah sedap nih! cepat dimasak sedap dimakan :)

    ReplyDelete
  9. AsSalam Deetha, kakDee selalu datang sini tapi tak sempat berbual....tapi resepi kali ni mesti nak cuba...one of my favourite!!! Yum yum. Thanks.

    ReplyDelete

terima kasih sudah memberikan komentar tanpa SPAM & tanpa SARA :)