Minuman/Drinks

Es Cinkol

Monday, September 17, 2012,10 Comments

Selamat berbuka puasa.....
Mohon maaf ya kawan-kawan, beberapa hari ini saya nggak bisa blog walking & jawab komentar satu per satu, karena jaringan internet di rumah melemot dengan sukses.
Nah, daripada sebel mikirin internet lemot, mending kita minum es aja, yuk... hehehe




ES CinKol

Bahan:
cincau, potong kotak
kolang kaling
sirup berperisa jeruk & blewah
selasih
batu es

Cara membuat:
campur semua bahan, aduk rata :)

You Might Also Like

10 comments:

  1. dinginnya minum air tu....nampak sedap la, kak mas nak segelas deetha...ada lagi ke...

    ReplyDelete
  2. deetha..boleh buat ni ada selasih yg masih berbaki hari tu tp apa kolang kaling tu?

    ReplyDelete
  3. wah, seger banget kayaknya ya buka puasa di rmh mbak deetha.. dr kmrn menunya menyegarkan2.. hehe

    ReplyDelete
  4. wah.. seger ni.. kalau kat malaysia boleh dibilang lychee kang

    Deliah..kolang kaling tu kat malaysia dipanggil buah kabung.

    ReplyDelete
  5. mantaf bangeettt....
    kirain es jengkol ah...

    ReplyDelete
  6. salam deetha..menarik nama minuman ni hehetambah ais..nyaman sekali :)

    ReplyDelete
  7. Mbak Deet, ho oh sama dgn my kitchen, tak kirain es jengkol, eee tahunya cincau-kolang kaling. Mantepz Mbak Deet kasih judulnya. Mau mbak, mau, mau, mau

    ReplyDelete
  8. Uihhh...mnenarik nih!..Musim panas2 mmg sedap minum nih..Tapi sekarang tgh bulan puasa la..heeee

    ReplyDelete

terima kasih sudah memberikan komentar tanpa SPAM & tanpa SARA :)