Indonesian Culinary

P E L A S (Bakwan Jagung/Dadar Jagung)

Thursday, October 30, 2014,3 Comments





P E L A S    
(Bakwan Jagung/Dadar Jagung)

Bahan:
jagung pipil
telur
tepung terigu
ssedikit maizena

Bahan yang dihaluskan:
bawang merah, 
bawang putih, 
merica, 
cabai merah/cabai rawit, 
sedikit kencur, 
garam 

Cara:

campur semua bahan yang dihaluskan.
tambahkan jagung pipil, telur, tepung terigu, sedikit maizena. Aduk rata.
goreng dalam minyak panas, sampai kuning keemasan. angkat.

 

You Might Also Like

3 comments:

  1. vmenplus
    mantap nich tip nya.... patut di coba dirumah....

    ReplyDelete
  2. pengen coba buat nih, udah kepalang ngiler..

    ReplyDelete
  3. Hello admin. I dh try recepi ni. Memang sedap dan menjadi. Anak2 pun suka. Thx ya for sharing. Anyway, kalau free2 jemput ke blog saya untuk info2 kekal fit and slim.

    >>>Tips Turun Berat Semula Jadi!<<<

    ReplyDelete

terima kasih sudah memberikan komentar tanpa SPAM & tanpa SARA :)